Kysymyksiä ja faktaa EFT:stä

Mistä EFT-hoidossa on kyse?

- Emotional Freedom Techniques
- EFT Tapping
- tunteiden vapautustekniikka
- kehollinen NLP-tekniikkaMikä on EFT-hoito?

EFT eli Emotional Freedom Techniques eli suomeksi tunteiden vapautustekniikka, joka on kehollinen NLP stressinhoitotekniikka tunteiden ja vaivojen hoitoon.  Tekniikan on kehittänyt amerikkalainen Gary Graig ja sen käytössä yli 6 miljoonalla ihmisellä ympäri maailmaa.

EFT on sekä itsehoitoon että terapeuttiseen käyttöön suunniteltu tunteiden vapauttamis- ja stressinpurkumenetelmä, jossa energia- ja meridiaanioppia yhdistetään kehotietoiseen, hyväksyvään läsnäoloon sekä terapeuttiseen työskentelyyn.

Mikä on hoidon perusidea?

Mikä tahansa negatiivinen olotila meillä onkaan, aivojemme pelkokeskus aktivoituu mantelitumakkeessa. Akupunktiopistestimuloinnin on tutkitusti todettu vapauttavan juuri aivojen pelkokeskuksen ”hätätilareagointia” ja sitä kautta stressiä. EFT-akupiste taputtelulla tämä mantelitummakkeen stressireaktio rauhoittuu välittömästi ja stressi poistuu.

EFT Tappingissa, kehossa olevien meridiaanien tiettyjä päätepisteitä stimuloimalla, voimme vapauttaa jumittavan tunteen, joka liittyy senhetkiseen olotilaamme. Kuitenkin, jotta EFT toimii, meidän tulee olla läsnä itsellemme ja tuntemuksillemme. Läsnäoleminen tarkoittaa kehotietoista, hyväksyvää läsnäoloa ja itsensä kuuntelua.

Mihin EFT-hoito auttaa ja millaisia tuloksia on saatu?

EFT-hoito auttaa stressin, ahdistuksen ja masennustilojen hoidossa jo yhdellä hoidolla. Näyttävimpiä tuloksia on saatu mm. sotaveteraanien hoidossa (sotatraumojen neutralointi), fobioiden, kroonisen kivun, paniikkihäiriöiden ja addiktioiden hoidossa. Listaa voisi jatkaa pitkään. Yleisin tulos: stressin lieveneminen ja uuden luonnollisemman ajattelun palautuminen ja monella postiivinen elämän muutos.

Onko EFT-hoidon tulokset pysyviä?

EFT-hoidon tulokset kansainvälisten tutkimusten sekä omien 6 vuoden hoitokokemusteni mukaan on, että yleensä tulokset ovat pysyviä. Koska hoidon tarkoituksena on hoitaa esim. riippuvuuksien ja stressin taustalla olevat kokemukset ja häiritsevää käyttäytymistä aiheuttavat tunnelukot pois, muttuu käyttäytyminen pysyvästi suurimmalla osalla hoidettavista.

Millaisia tuloksia EFT-hoidolla on saatu fyysiseen?

Hyvin monien ihmisten sairauskierteen on alkaneet traumaattisista tai voimakkaista stressaavista kokemuksista aiheuttaen pysyviä psyykkisiä ongelmia. Hoitamalla sekä kehollisia oireita kuten kipuja ja fyysisiä oireita ja kehoon jääneitä traumaattisia kokemuksia saamaan monesti erittäin hyviä tuloksia myös fyysiseen terveyteen palautumiseen. Yhdessä Kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoidon kanssa monesti lähes kaikki fyysiset oireet on pysty hoitamaan pois pysyvästi.

Miten EFT-itsehoito toimii ja miten voin oppia sen helposti?

EFT itsetaputtelulla voidaan tarpeen mukaan hoitaa häiritseviä tunteita, motivaatiojarruja, fyysisiä vaivoja. Itse käytän tekniikka päivittäin arjen stressinhallinnassa kuten yli 6 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

Soita numerooni 044-7279498 tai jätä yhteydenottopyyntö tilanteestasi

Henkilökohtaisella EFT-hoidolla apu juuri sinun ongelmiisi

Löydä elämänilosi-hoito-ohjelmalla ja henkilökohtaisellä EFT-hoidolla päivität mielesi positiivisemmalle taajudelle ja pääset tavoitteisiisi. Hoitoa voidaan tehdä joko Tampereen vastaanotollani tai paikkariippumattomasti suositun messengervideopuhelun avulla.


Soita numerooni 044-7279498 tai jätä yhteydenottopyyntösi alta niin keskustellaan

    YHTEYDENOTTO/ILMOITTAUTUMISLOMAKE